Nu har Casa Hera-familjen fått tillökning. Det är sådant som vi funnit och uppskattat i Basilicata och i Puglia, upplevelser som vi nu är glada att låta flera ta del av.
Lantgården Giovanni Ancona i Basilicata har återupptäckt gamla sorter av fikon som länge har varit förbisedda. Nu finns de rosa fikonen i förädlad form. Under namnet Terravecchia, den gamla jorden, har familjeföretaget skapat delikatesser av utvalda fikon och små kärnfria druvor utan konserveringsmedel. Fikonen odlas i trakter med anor från det antika Grekland då Basilicata var en del av Magna Graeca.
Ficotto är kokt must av fikon. Den påminner om äkta balsamico och kan användas på ungefär samma sätt. Särskilt gott till smakrika ostar.
Nu är Casa Hera återförsäljare av dessa läckerheter från gården Ancona. Vi är registrerade matmäklare och medlem i den italienska Slow Food-rörelsen i Stockholm där vi har vår försäljning.
För några år sedan hittade vi den fläckiga traditionella keramiken och har nu beställt en begränsad mängd av muggar för försäljning. Kontakta oss så berättar vi mera.
En god och vilsam julhelg och ett inspirerande 2012
önskar
familjen Strandell Almé